sâmbătă, 4 decembrie 2010

Inceputul unui blog.

De ceva vreme ma batea gandul de a incepe un blog, din mai multe motive, pe care m-am gandit c'ar fi foarte util sa le public si pe el insusi.
De ce ? Pai, asa consemnez cumva inceputul (plus ca e un punct foarte bun de pornire).

In timpul unei discutii cu un prieten legata de atingerea unor obiective (de orice natura) acesta din urma sugereaza un caiet, un soi de jurnal in care sa consemnezi ce iti doresti si ce ai facut pentru a obtine ce iti doresti. Asta mi-a dat de gandit si a fost una din pietrele de temelie a bloguletului (pe larg mai jos).

Alta piesa de puzzle a fost dorinta de a modera, posta si consemna dupa bunul plac orice idee, gand, vers, poveste, banc, intamplare, etc. Pe principiul... "daca se poate, de ce nu?". [Plus ca asta iti ofera atatea posibilitati :D, de a despica firul in patru pe orice subiect, insa spre deosebire de propria-ti memorie - ceva gandit si scris devine automat un material pe care poti sa construiesti mai departe fara sa se altereze inceputul.]

Tot motiv cred ca pot numi si anumite frustrari, nervi sau mici revolte personale (mici doar pentru societate, nu si pentru sine) - legate de viata de zi cu zi sau de societate. Vei spune - Bun si ce legatura are asta cu un blog ? doar nu te astepti sa fie citit ca si ziarul "Click" (- apropo de motive de enervare). Pai... are - e echivalentul unui tipat, fara un scop precis - insa calmeaza; e poate doar un confort psihic - insa E; faptul ca ai ocazia sa exprimi o opinie si aceasta poate fi (sa nu) sustinuta e... suficient pentru a o impartasi.

In acelasi timp instrumentul necesar pentru a completa si a consemna este mai mult decat "la indemana" autorului; (oricum consum suficient timp pe laptop/net)

Revenind la prima fraza, in care spuneam ca pentru a atinge un obiectiv e o idee buna sa scrii intr-un caiet ce si cum ai facut, zilnic, pentru asta -- la urma urmei, nici macar nu ai nevoie de un obiectiv. Poti sa scrii complet la intamplare fapte si idei pe care le consideri importante, privind in urma peste ele vei sesiza o evolutie, sau daca nu o evolutie macar o mica diferenta de opinie - si asta te ajuta sa te intelegi.

Punand in balanta, un blog ofera tot ce am enumerat mai sus:
- e un cv al gandurilor
- e o poarta prin care poti impartasii cu altii pareri prin intermediul unor articole
- e un ajutor in a te descarca
- e un jurnal
** si un experiment - cine stie ce poate deveni

Rai sau iad... rau sau bun... Interpretabil.

Una peste alta, uite blogu' - verba volant scripta manent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu