miercuri, 23 martie 2011

Fenomene naturale (nu apocaliptice) - Rezonanta Schumann

Rezonanta Schumann este din ce in ce mai amintita atunci cand vine vorba de ideea ca timpul nu ne mai ajunge, de inversarea polilor magnetici, de trecerea spirituala intr-o alta dimensiune, samd. Pentru a ne forma o idee corecta asupra a ceea ce reprezinta acest fenomen, voi incepe printr-o scurta prezentare a atmosferei.

[Totusi... suna smecher "Rezonanta Schumann...", are un nume sonor asa... parca deja vezi undele cum te inconjoara si te zboara... pe Luna - de ce sa spulberam mitul :)) ]

Atmosfera, invelisul Pamantului, este 100% gazoasa, formata din : molecule diatomice de azot (sau nitrogen) (N2) în proporție de aproape 4/5 (78,2 %), molecule diatomice de oxigen (O2) (20,5 %), argon (Ar) (0,92 %), dioxid de carbon (CO2) (0,03 %), ozon sau oxigen triatomic (O3) și alte gaze, praf, fum, alte particule în suspensie, etc.
Atmosfera poate fi imparita, dupa temperatura in : Troposfera (0 - 11 km), Stratosfera (pana la 50 km), Mezosfera (pana la 80 km), Termosfera (80 - 640 km).
Dupa procesele fizico-radiologice atmosfera se imparte in :
- Ionosfera (640 km - 80 km)
- Magnetosfera
- Ozonosfera
- Hemosfera

Ionosfera este partea superioara a atmosferei si numele ei este dat de faptul ca radiatia solara o ionizeaza (atomii din ea castiga sau pierd electroni). Ionosfera are un rol important in propagarea undelor radio in locurile indepartate de pe Pamant.

Ce este rezonanta ?
rezonanța este tendința unui sistem de a oscila cu amplitudine maximă la anumite frecvențe, denumite frecvențe de rezonanță. La aceste frecvențe, chiar și forțe oscilante mici pot produce amplitudini de vibrație mari, deoarece sistemul stochează energie oscilantă. Când atenuarea este mică, frecvența de rezonanță este aproximativ egală cu frecvența naturală a sistemului, la care el vibrează liber. Rezonanța apare la toate tipurile de sisteme oscilate: există rezonanță a undelor mecanice, rezonanță electromagnetică, și rezonanță a funcțiilor de undă în fizica cuantică.


Pornind de la imaginea de mai sus si avand in vedere ca atat ionosfera cat si suprafata Pamantului conduc electricitatea inseamna ca intre ele se formeaza o cavitate de rezonanta (atmosfera dintre cele doua actionand ca un dielectric). Furtunile ce au loc pe planeta, in timpul carora au loc numeroase descarcari electrice genereaza unde electromagnetice ce ajung sa se propage, datorita cavitatii de rezonanta amintita mai sus, pe distante foarte mari, chiar facand si inconjurul Pamantului.

 Descarcarile aka fulgere produc undele em. ce rezoneaza (suprapunerea maximelor si minimelor din oscilatie - rezultand cresterea amplitudinii) ce pot fi masurate si verificate experiemental, ajutand cu precadere in prezicerile meteo si modificarile climatice.

Frecventele la care aceste unde rezoneaza nu sunt fixe (pentru a putea urmari o "crestere" dupa cum afirma unii), ci se produc la 7,83 Hz; 14,3 Hz; 20,8 Hz; 27,3 Hz; 33,8 Hz. Acestea sunt influentate de conditiile atmosferice.

Avand in vedere ca organismele vii sunt influentate de modificarile electromagnetice, s-a facut automat legatura cu rez. Schumann si s-a fabulat pe modul in care ea ne poate modifica perceptia temporala... eu as zice ca asta-i si motivul pentru care s-au inmulti homosexualii, are sens, nu ? - doar vibreaza pe alte frecvente.

Printre altele, lasand gluma la o parte, pentru a observa o modificare semnificativa a acestor frecvente, ar trebui sa se schimbe parametrii fizici ai cavitatii (ionosfera sau suprafata terestra). Atmosfera in ultimii cateva mii de ani nu s-a modificat semnificativ, cel putin nu ionosfera - care conteaza in ecuatia de fata. Atunci poate s-a modificat Pamantul, pentru a creste frecventa de rezonanta, ar trebui sa se modifice densitatea planetei ( densitatea = masa / volum). Cum masa nu s-a modificat, poate creste sau scade Terra si nu ne dam noi seama :)). Am incercat sa fac un mic desen pentru a ilustra cum ar influenta aceste modificari frecventa/amplitudinea undelor (in desen - lungimea liniilor rosii).

legenda : albastru - ionosfera, maro - pamantul, rosu - undele electromagnetice

In concluzie, timpul sau perceptia timpului nu se modifica si din pacate rezonanta Schumann nu ne conduce spre o transformare spirito-magnetica. Este un fenomen cat se poate de normal, ba pe deasupra ne si ajuta sa prezicem vremea.

Daca inca nu esti convins si nici nu crezi linkurile pe care le pun mai jos... fiule, imi pare rau, esti pierdut.

Linkuri :
http://en.wikipedia.org/wiki/Schumann_resonances - engleza
http://quake.geo.berkeley.edu/ncedc/em.intro.html - centrul de cercetari magnetice si tectonice
- foloseste google si nu intra pe siteuri unde apare des mentionat anul 2012 si calendarul maya

"The truth is out there"

Un comentariu:

  1. "Daca inca nu esti convins si nici nu crezi linkurile pe care le pun mai jos... fiule, imi pare rau, esti pierdut."

    It made my day!

    Bună treabă ai făcut până acum. O să te urmăresc cu interes.

    RăspundețiȘtergere