miercuri, 23 martie 2011

Scenarii Apocaliptice - Mituri si Realitati

De la inceputurile civilizatiei incoace, printre temele cele mai dezbatute se numara "Sfarsitul Lumii".

Doar in ultimii ani, tin minte ca se tot preconizau tot felul de catastrofe si se propuneau fel de fel de scenarii, mai ales la trecerea dintre milenii, atat inainte cat si dupa 2000. Toata lumea astepta meteoritii, bombele nucleare si extraterestrii. Ei bine, nu doar acum omenirea isi da cu parerea la ziua Z. O lista cu presupusele date a sf lumii puteti gasi aici : http://www.bible.ca/pre-date-setters.htm .

Inainte de toate, mentionez ca, cel putin din prisma proprie, ma consider o persoana cu o minte foarte deschisa, gata sa accept noul, cu sete de cunoastere, cu un bagaj modest dar solid de cunostinte din majoritatea domeniilor ce tin sa mi-l imbogatesc continuu, fascinat de universul in care ne desfasuram viata dar si spatiul infinit ce ne inconjoara, samd :).

Avand in vedere cele scrise mai sus, impulsionat de vesnicile discutii in contradictoriu cu diferiti oameni, am considerat ca nu pot gasi un loc mai potrivit decat blogul propriu sa incep sa dezbat - argumentat si cat de bine documentat se poate - diversele scenarii propuse de diversi indivizi, mai mult sau mai putin adevarate.

Din pacate, majoritatea "teoriilor" profita de naivitatea oamenilor si de lipsa de cunostinte (in domenii ca fizica, chimia, etc.). Asadar voi posta si despica firul in 4 - 8 - 16 pe mai multe subiecte, dintre care amintesc:
- rezonanta Schumann
- impactul cu un meteorit
- calendarul maya
- inversarea polilor magnetici
- razboi atomic
- o posibila pandemie
- alta subiecte interesante !

Voi face tot posibilul ca la fiecare post sa adaug cat mai multe linkuri externe pentru verificarea informatiilor postate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu